28 Ιουνίου 2019

8 Τρόποι για να κρατήσετε το σπίτι σας καθαρό μετά από μετακόμιση

8 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ

Η διαδικασία της μετακόμισης μπορεί να φαίνεται ατέλειωτη. Όμως δεν υπάρχει τίποτα σαν την αίσθηση ότι τελικά θα αφήσετε τα πάντα και θα εγκατασταθούν επιτέλους στο σπίτι σας. Αυτές οι πρώτες μέρες μετά την αποσυσκευασία είναι πολύ ωραίες καθώς όλα είναι στη σωστή θέση και ο χώρος σας είναι απόλυτα καθαρός και ξεκάθαρος. Τα καλά νέα είναι ότι είναι πραγματικά πολύ εύκολο να το κρατήσετε έτσι.

Ασχοληθείτε πρώτα με τις μικρές αλλαγές

Αν είστε γενικά λίγο ακατάστατοι, μπορεί να είναι δύσκολο για σας να υιοθετήσετε μια πιο τακτική προσέγγιση και πιο οργανωμένο τρόπο ζωής. Προσπαθώντας να καθαρίσετε το σπίτι σας από πάνω προς τα κάτω με τη μία μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο για σας, οπότε θα πρέπει να προσπαθήσετε πρώτα να υιοθετήσετε απλές συνήθειες. Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε απλά πλένοντας τα πιάτα μετά το γεύμα σας κάθε φορά. Σταδιακά, μπορείτε να εφαρμόσετε άλλες αλλαγές μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι η διαμονή σε ένα καθαρό και οργανωμένο σπίτι είναι πραγματικά χαλαρωτικό και δημιουργεί έμπνευση.

Ξεκινήστε τις αλλαγές από την πόρτα σας

Όταν καθαρίζετε το σπίτι σας, θα πρέπει να αγκαλιάσετε μια σημαντική αλλαγή στην μπροστινή πόρτα σας, αφήστε τα παπούτσια σας εκεί. Μπορείτε να φανταστείτε πόση βρωμιά και βακτήρια εισάγετε στο εσωτερικό όταν περπατάτε γύρω από το σπίτι σας με τα παπούτσια σας. Έτσι, μόλις μπείτε μέσα, αφαιρέστε τα παπούτσια σας και αφήστε τα στην μπροστινή πόρτα σας. Αν έχετε πολλά παπούτσια, φροντίστε να εισαγάγετε αρκετές μονάδες αποθήκευσης για εσάς και τα μέλη της οικογένειάς σας. Μπορείτε ακόμη να σχεδιάσετε μια ενσωματωμένη ντουλάπα παπουτσιών δίπλα στην είσοδό σας.

Μην αφήνετε την ακαταστασία να κυβερνά τη ζωή σας

Όχι μόνο αυτό καθιστά τον χώρο σας μικρότερο, γεμάτο και πιο συντριπτικό, αλλά στην πραγματικότητα σας αφήνει χωρίς λίγα επιπλέον ευρώ στο πορτοφόλι σας. Θα εκπλαγείτε από το πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε απλά πωλώντας τα πράγματα που δεν θέλετε σας στο διαδίκτυο ή οργανώνοντας μια πώληση. Ως εκ τούτου, αντί να αισθάνεστε περιορισμένοι στο σπίτι σας και να αφήσετε το σωρό να αναλάβει τη ζωή σας, θα πρέπει τελικά να ελευθερώσετε τον εαυτό σας και τον χώρο σας από περιττά σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα. Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε από αυτά το σπίτι σας είναι να αντιμετωπίσετε ένα δωμάτιο τη φορά. Θα πρέπει να πετάξετε οτιδήποτε δεν έχετε χρησιμοποιήσει για περισσότερο από ένα χρόνο, να απομακρύνετε κάποια αντικείμενα και ρούχα που θέλετε να δώσετε και να παραμερίσετε εκείνα τα πράγματα που μπορείτε να πουλήσετε.

Ξεκινήστε το πρωινό σας με τον οργανωμένο τρόπο

Η κρεβατοκάμαρά σας θα φαίνεται πιο οργανωμένη τη στιγμή που θα φτιάξετε το κρεβάτι σας το πρωί. Αυτό θα διαρκέσει λίγα λεπτά κάθε πρωί και θα μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας δημιουργώντας μια οργανωμένη εμφάνιση στην κρεβατοκάμαρά σας. Στη συνέχεια, το προσωπικό σας ιερό θα φανεί πιο χαλαρωτικό και εμπνευσμένο, κάτι που θα έχει θετική επίδραση και σε εσάς.

Αναλυτικά στο On Line Μεταφορές.

Leave a Comment

Your email address will not be published.