22 Μαΐου 2019

Ανάκτηση δεδομένων απο χαλασμένο κινητό

Είμαστε περισσότερο κολλημένοι στα τηλέφωνά μας περισσότερο τώρα από ποτέ. Το σύγχρονο τηλέφωνο είναι ένας μικροσκοπικός υπολογιστής με δυνατότητα Internet, ικανό να σας κρατήσει σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σας ανεξάρτητα από την απόσταση. Αποθηκεύουμε αυξανόμενα ποσά δεδομένων στα τηλέφωνά τους, από κείμενα και φωνητικά μηνύματα και επαφές σε εικόνες, βίντεο και μουσική. Φυσικά, επειδή είναι τόσο μικρό και τόσο συχνά χρησιμοποιούμενο, τα τηλέφωνα είναι ευάλωτες συσκευές. Μπορούν να πέσουν πάνω σε σκληρή επιφάνεια ή σε πισίνα, λίμνη, τουαλέτα κλπ. Μπορούν να χτυπηθούν πολύ εύκολα. Το νερό μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά. Ή μπορούν απλά κάποια στιγμή να πάψουν να λειτουργούν. Εάν έχετε χάσει αναντικατάστατα δεδομένα στο χαλασμένο κινητό σας, μην χάνετε χρόνο για να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς ανάκτησης δεδομένων της Datarecall International.

Οι ειδικοί ανάκτησης από χαλασμένο κινητό της Datarecall International έχουν την αποκατάσταση στοιχείων και την ιατροδικαστική τεχνογνωσία για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη ποικιλία κινητών τηλεφώνων που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά.

Αν ξαφνικά προκληθεί ζημιά στο τηλέφωνο σας και συνειδητοποιείτε ότι έχετε χάσει σημαντικά δεδομένα που δεν έχετε υποστηρίξει, δεν είναι η ώρα για να πανικοβληθείτε. Τώρα είναι η ώρα να επικοινωνήσετε με την Datarecall Internationalκαι να μάθετε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε.

Πού ζουν τα δεδομένα στο Smartphone σας;

Σε σύγκριση με τους υπολογιστές, οι εσωτερικές λειτουργίες ενός κινητού είναι ένα μυστήριο για τους περισσότερους ανθρώπους. Γενικά, τα δεδομένα στο τηλέφωνό σας μπορούν να ζήσουν σε δύο μέρη.

Συνδεδεμένο με τη μητρική πλακέτα του smartphone σας, πρόκειται για ένα chip eMMC ή eMCP. Αυτά είναι ένα ειδικό είδος chip μνήμης NAND που είναι ιδανικό για συσκευές όπως τα κινητά. Τα κινητά έχουν επίσης μια κρυφή υποδοχή για μια κάρτα microSD. Δεν βγαίνουν βέβαια όλα τα κινητά με προεγκατεστημένες κάρτες microSD, αλλά είναι κάπως εύκολο να εγκατασταθούν, να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν. Χρειάζεται μόνο ένα λεπτό για απλή αποσυναρμολόγηση.

Τι είναι τα Chips eMMC και eMCP;

Μέσα σε μια μονάδα flash USB ή μονάδα SSD υπάρχουν το τσιπ NAND και ένα τσιπ ελέγχου. Τα τσιπ είναι συγκολλημένα σε ένα τυπωμένο κύκλωμα. Όλα τα δεδομένα μέσα στο δίσκο ζουν μέσα σε μάρκες NAND, αλλά όχι σε μορφή που θα αναγνώριζε. Όταν τα δεδομένα περνούν από το τσιπ ελεγκτή, ο ελεγκτής οργανώνει τα δεδομένα σε κάτι που μπορείτε να το καταλάβετε.

Εντός του τηλεφώνου σας, ωστόσο, είναι ένας διαφορετικός τύπος chip μνήμης NAND flash. Το eMMC ή η ενσωματωμένη κάρτα πολυμέσων έχει ενσωματωμένο τον ελεγκτή του στο ίδιο το τσιπ. Δεν θα βρείτε ποτέ ένα τσιπ eMMC μέσα σε μια μονάδα SSD. Η απόδοσή τους είναι πολύ πιο αργή από τα μάρκες NAND. Ωστόσο, τα τσιπ eMMC προτιμώνται για τηλέφωνα και πιο οικονομικά μοντέλα tablet.

Τα τσιπ eMMC είναι φθηνότερα για να παράγουν από τις μάρκες NAND και έχουν επίσης πλεονέκτημα μεγέθους. Ένα τσιπ eMMC ελευθερώνει χώρο στο PCB και επιτρέπει στους κατασκευαστές να δουλεύουν με ακόμη μικρότερους παράγοντες. Και ένα τσιπ eMCP απελευθερώνει ακόμα περισσότερο χώρο από ένα τσιπ eMMC, επειδή το τσιπ RAM είναι ενσωματωμένο σε αυτό καθώς και στον ελεγκτή. Ενώ είναι ακόμα πιο αργό από τα τσιπ NAND της μονάδας SSD, τα τσιπ eMCP προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση σε σχέση με τις μάρκες eMMC.

Σε πολλές περιπτώσεις ανάκτησης δεδομένων κινητού τηλεφώνου, το τηλέφωνο πρέπει να αποσυναρμολογηθεί εντελώς. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στο τσιπ eMMC ή eMCP. Αφού αφαιρεθεί το τηλέφωνο, οι τεχνικοί μας για τα χαλασμένα κινητά τηλέφωνα μπορούν να αφαιρέσουν το τσιπ. Το τσιπ μπορεί στη συνέχεια θα βρεθεί σε έναν αναγνώστη τσιπ και θα απεικονιστεί. Επειδή το τσιπ eMMC έχει ενσωματωμένο ελεγκτή, αυτή είναι μια απλούστερη διαδικασία από την ακατέργαστη μνήμη flash NAND που χρησιμοποιείται για κάποιες άλλες καταστάσεις ανάκτησης μνήμης στερεάς κατάστασης. Η ανάγνωση ενός τσιπ eMMC (με τα κατάλληλα εργαλεία) δεν διαφέρει πολύ από την ανάγνωση κάρτας SD.

Αναλυτικά στη Datarecall International.

Leave a Comment

Your email address will not be published.