21 Απριλίου 2019

Πως να μεταφέρετε ένα πιάνο

Καταλαβαίνουμε ότι το πιάνο σας είναι πολύτιμο ..

Είναι ένα παγκοσμίως αποδεκτό γεγονός ότι τα πιάνα είναι αδέξια, βαριά, μεγάλα και, γενικά, δύσκολο να μεταφερθούν. Και παρ ‘όλες αυτές τις δυσκολίες που έρχονται με την κατοχή ενός μεγάλου πιάνο, οι μουσικοί και οι συλλέκτες σε όλο τον κόσμο θέλουν να έχουν ένα τέτοιο θαυμάσιο όργανο στο σπίτι τους. Ένα πιάνο είναι πραγματικά μια πολύτιμη κατοχή σε ένα νοικοκυριό, δίνοντάς του ένα πραγματικά διακεκριμένο χαρακτήρα. Ακόμα κι αν το πιάνο σας δεν είναι μεγάλο και όμορφο, αν ανήκε σε μέλος της οικογένειας, μπορεί να έχει ακόμα μεγάλη συναισθηματική αξία. Όποια και αν είναι η αιτία, οι άνθρωποι συχνά γίνονται βαθιά συνδεδεμένοι με τα πιάνα τους. Έχουν μεγάλη αξία, συναισθηματική ή νομισματική και για το λόγο αυτό, η μεταφορά ενός πιάνο είναι πράγματι μια επιστήμη που χρειάζεται προσεκτικό σχεδιασμό και μια εξειδικευμένη επιχείρηση.

Τώρα έχετε το Διαδίκτυο στα χέρια σας και την πρόσβαση σε καινοτόμες εταιρείες όπως η Γιαννόπουλος On Line Μεταφορές, για να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τέτοια εμπόδια, όπως η μεταφορά ενός παλιού και αγαπημένου πιάνο από τη μια θέση στην άλλη στην πιο ανταγωνιστική τιμή της αγοράς.

Η μεταφορά ενός πιάνου απαιτεί κατάρτιση, μυϊκή δραστηριότητα και ομαδική εργασία. Υπάρχουν τόσα πολλά βήματα στη διαδικασία που απαιτούν προσεκτική επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων. Πώς θα περάσετε από την πόρτα, για παράδειγμα; Είναι το πιάνο σας στον δεύτερο όροφο ενός σπιτιού με μια σκάλα; Χρειάζεται ελιγμός ενός πιάνο κάτω από τις σκάλες και όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι ένα τεράστιο εμπόδιο στο οποίο πολλά πράγματα μπορεί να πάνε στραβά. Εάν δεν διαθέτετε την απαιτούμενη εμπειρία για να πραγματοποιήσετε μια τέτοια επιχείρηση, υπάρχουν κίνδυνοι όχι μόνο για εσάς αλλά για όποιον προσπαθεί να σας βοηθήσει, καθώς και για το ίδιο το πιάνο.

Υπάρχουν τόσα πολλά μέσα logistics που πρέπει να επεξεργαστείτε. Πράγματα όπως οι στενές σκάλες, οι πόρτες, τα διάφορα επίπεδα του κτιρίου, φροντίζοντας όμως να μην βλάψει το πιάνο σας. Η μετακίνηση ενός βαρύ κομματιού επίπλων δεν είναι εύκολη υπόθεση και χωρίς την εκπαίδευση ή τα σωστά εργαλεία, το μουσικό σας όργανο μπορεί να υποστεί βλάβη.

Για τη μεταφορά οποιουδήποτε τύπου πιάνο, συνιστάται ιδιαίτερα να αποκτήσετε μια επαγγελματική υπηρεσία μεταφοράς πιάνου.

Γατί να επιλέξετε τους ειδικούς ;

Οι ειδικοί που μεταφέρουν το πιάνο είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για να μεταφέρουν ευαίσθητα αντικείμενα χωρίς ζημιές. Πολλές επαγγελματικές εταιρείες προσφέρουν υπηρεσίες μετακόμισης σε πιάνο σε προσιτές τιμές. Η υπηρεσία μπορεί να είναι μέρος μιας πλήρους οικιακής μεταφοράς ή απλώς να μετατοπίσει ένα πιάνο από το ένα σημείο στο άλλο. Αυτές οι εταιρείες διαθέτουν τον εξοπλισμό και την εμπειρία για να κάνουν τη δουλειά, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα κλειδί συντονισμού κατά τη μεταφορά.

Όταν μισθώσετε μια επαγγελματική εταιρεία που κάνει μεταφορές για να μετακομίσετε ένα πιάνο, βγάζετε το άγχος από πάνω σας και αποτρέπετε τον τραυματισμό του εαυτού σας ή τη ζημία σε αυτό το πολύτιμο μουσικό όργανο. Η ομάδα μετακόμισης έχει την πλήρη ευθύνη για το έργο και η σχετική ασφάλιση μπορεί να καλύψει τυχόν ζημιές. Η σύμβασή σας με τους επιλεγμένους επαγγελματίες θα πρέπει να καθορίζει την ασφαλιστική κάλυψη για τη μάρκα και το μοντέλο του πιάνο σας, ώστε να μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι μπορεί να αποκατασταθεί στην αρχική του κατάσταση σε περίπτωση που προκύψει κάτι απροσδόκητο.

Περιπτώσεις μεγάλων πιάνων

Εάν διαθέτετε ένα μεγάλο πιάνο και πρέπει να μεταφέρετε το νοικοκυριό σας, είναι σημαντικό να προσλάβετε μια επαγγελματική εταιρεία που ειδικεύεται στο πιάνο.

Το κόστος της μεταφοράς του πιάνο σας εξαρτάται από πολλά πράγματα όπως η τρέχουσα θέση και η απόσταση από την κίνηση. Η μετακόμιση ενός μικρού όρθιου πιάνου σε όλη την πόλη θα μπορούσε να σας κοστίσει λιγότερο, αλλά αν περιλαμβάνει σκάλες, θα μπορούσε να κοστίσει ππαραπάνω. Ένα πολύτιμο πιάνο συναυλιών που θα μετακινηθεί σε μεγάλες αποστάσεις θα μπορούσε να κοστίσει περίπου αρκετά ακριβά.

Οι μηχανές πιάνο χρησιμοποιούν γενικά 2 τύπους κινητού εξοπλισμού για τη μεταφορά ενός πιάνου. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το πιάνο απαιτείται ένα λουρί. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητα για να εξασφαλιστεί η ισορροπία και να προστατευθεί το κάτω μέρος του πιάνο από ζημιές ή γρατσουνιές. Για ένα όρθιο πιάνο απαιτείται ασφαλής ζώνη πιάνου κλειδώματος για το όργανο, ενώ για ένα πιάνο θα χρειαστούν 2 ζωνάκια πιάνου ασφάλισης. Ένα πιανίσκο πιάνου είναι επίσης απαραίτητο για την εξασφάλιση της επίπεδης πλευράς ενός μεγάλου πιάνο.

Πώς υπολογίζουν οι εταιρείες μετακόμοσης πιάνο το κόστος ;

Αναλυτικά.

Leave a Comment

Your email address will not be published.